Uuden ajan demari Katse kohti tulevaisuutta, historiaa kunnioittaen

Herätys SDP!

Luin juuri ylen uutisen puolueiden kannatuksesta eri ikäryhmissä. https://yle.fi/uutiset/3-10141541?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuu... Kysymys kuuluu milloin SDP herää unestaan ja tunnustaa tosiasiat. Nykyisellä AY-linjalla puolue tulee kuihtumaan pois. Ei nykyiset nuoret halua enää jäykkää sanelu/pakkopolitiikkaa. Sitä mitä nykyinen AY-johtoinen SDP on. Nyt tarvitaan SDP joka oikeasti seisoo ihmisten ja työväestön(palkansaajat ja pk-yrittäjät) asialla. Tämä keinotekoinen vastakkainasettelu palkansaajien ja yrittäjien välillä on lopetettava ja alettava puhaltaaa yhteen hiileen. SDPtä ja sen arvoja tarvitaan edelleen, mutta nyt on viimeinen hetki uudistua tai loppu koittaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä SDP:n jääminen viime vuosituhannen poteroihin on olljut näkyvissä jo vuosikausias. Työelämä on muuttunut täydellisesti ja SDP:tä johtaa yhä vanhojen oppien Ay-jyrä Antti Rinne. Hänen johdollaan SDPn uudistuminen ei tule onnistumaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin kauan kuin henki pihisee, niin tällä linjalla demarit jatkavat, en usko, että muutosta tulee, ennen kuin kannatus on siellä alle 15%. Sitten ehkä herätään, mutta siinä vaiheessa tilanne on jo ohi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kirjoitin tämän kommentin omaan gallupeita koskevaan blogiini eilen.

"Yle julkaisi tänään gallupin puolueitten kannatuksesta nuorten äänestäjien (18-34 vuotiaat) ja toisaalta myös iäkkäämpien äänestäjien (50-79 vuotiaat) joukossa.

https://yle.fi/uutiset/3-10141541

Gallupien tulos ei yllättänyt, ainakaan minua. Vihreät voivat luottaa tulevaisuuteensa. He olivat kärjessä nuorten äänestäjien kannatuksessa. Toisaalta myös Kokoomuksen kannatus näyttää olevan varsin vakaalla pohjalla kaikissa ikäryhmissä.

Tämä gallup tuloksineen antoi kuitenkin vakavaa pohdittavaa erityisesti SDP:n puoluetoimistolle."

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Teet sen perustavanlaatuisen virheen, että kuvittelevat nuoren, nyt vihreitä kannattavan olevan vihreä koko elinkaarensa. Kissanpojalla silmät aukeavat jossain vaiheessa ja vihreiden galluptuloksetkin ovat laskussa (se kait tarkoittaa vähemmän kannatusta nuorten piirissä?). Kokoomuksen kannatus on parinkympin tienoilla koko ajan. Mitä se kertoo puolueen kannatuksesta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #7

Et tainnmiut miettiä kommenttiasi loppuun saakka. Entisten nuorten tilalle tulee aina uusia nuoria.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #9

Niin. Kuolleisuuden kasvu näyttäisi nyt vaikuttavan kannatukseen suhteutettuna eniten kepulaisiin, persuihin ja kokoomuslaisiin. Siis jos se vaikuttaa. Miksi ajattelet demareiden kannatuksen olevan sidoksissa nuorten nykykäsityksiin? Eikö puolueiden kannatus ole sidoksissa eri ikäisten kannatukseen kulloinkin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Niin, tarkoitin vain kommenttisi osuutta Vihreät. Eli jos nuoret iän lisääntyessä luopuvat vihreästä aatteesta, tilalle tulee taas uusia nuoria.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #12

Kannattaisi varmaan kaivaa kannatustilastoja puolueiden osalta 1900-luvun alusta alkaen näihin päiviin. Demareilla oli ennen itsenäisyyttä yli puolet parlamenttipaikoista, vaikka nykymuotoista ay-toimintaa ei ollut mailla halmeilla. "Mitä nuoret tänään, sitä Suomi huomenna" on suuresti yliarvostettu hokema. Kaikkien suurten ja vanhojen puolueiden kannatus on vaihdellut vuosikymmenten aikana. Populistit pääasiassa ovat vaipuneet historia roskatynnyriin. Vihreät vielä keikuttavat laineilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Vihreillä on tällä vaalikaudella ollut koko puoluehistoriansa korkein kannatus. Nyt se näyttää varsin vakaalta 14 prosentin kannatukselta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Vihreät sympatiat on helppo ilmaista, jos joku soittaa puhelimeesi ja kysyy.

Sen sijaan äänestyspaikalle pitää ponnistaa ihan itse.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hyvä huomio blogistilta sinällään eli sama mikä monella muullakin vuosikausien ajan. En oikein usko että pelastuskeinot vain auttavat enää. Demareilla ei ole montaa vuotta suurimpien puolueiden joukossa. Aika ei ole puolellanne.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan SDP:stä kuulunut viime vuosina pohdiskelevia uusia avauksiakin. Mutta ne eivät vain ole nykyiselle puoluejohdolle eikä Ay-änkyröille kelvanneet.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mm. siksi oletankin että todennäköisesti demarit vajoavat suohon eikä siihen vuosikymmeniä tarvita. Tuo valtaosaltaan vanhojen ihmisten laiva ei pysty kääntämään kurssiaan ajoissa. Kurssin muutos olisi pitänyt aloittaa jo - halua siihen ei ole, vaikka tarve nähdäänkin.

Tosin äänestäjien muisti on tunnetusti lyhyt, joten on muitakin vaihtoehtoja. En nyt lähde kyllä demareille niitä avaamaan elleivät itse osaa keksiä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Se ainoastaan on varmaa, että nykyinen SDP:n Antti Rinteen johtama räksyttävä oppositiopolitiikka ei puolueen kannatusta nosta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tämä keinotekoinen vastakkainasettelu Yrittäjäin keskusliiton taholta palkansaajia kohtaan on lopetettava.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nuoret kannattavat nyt kokoomuslaisia ja vihreitä. Molemmissa puolueissa on nuoria tai ainakin nuorekkaan tuntuisia politikkoja esillä. Demareilla on vain vanhoja kääkkiä näkyvinä toimijoina. Se ei nuoria kiinnosta. Nuoret on pinnallisia. Vaatteet on aatteet, niinkuin laulussa sanotaan.

Mutta kun nuoret varttuu, niin asenteet muuttuu, ja aatteet muuttuu. Ei enää haittaa niin kovasti vaikka demareiden keulamies on vanha, lihava ja vähän änkyttävä.

Toinen asia miksi nuoret kannattavat mieluimmin kokoomusta kuin demareita on siinä ettei yksikään nuori halua tulla duunariksi, eivätkä he usko että heistä tulee duunareita, vaan he uskovat että heistä tulee sellaista kokoomuslaista parempaa väkeä. Sen takia he kannattavat ja äänestävät kokoomusta, eivätkä demareita.

Mutta vain pienestä osasta nuoria voi tulla parempaa väkeä. Suurimmasta osasta nuoria tulee vanhempina duunareita. Sitten kun he ovat duunareita ja hyväksyvät sen ettei heistä tule koskaan parempaa väkeä, he ryhtyvät äänestämään demareita.

Vihreissä on vielä jäljellä paljon populistista ja populääriä idealismia joka vetoaa erityisesti nuoriin. Nuorinahan monet ovat tunnetusti idealisteja. Kun ikää karttuu, idealismi häviää ja vihreistä nuorista tulee demariaikuisia.

Sen takia en ole niin huolissani nuorista jotka kannattavat vihreitä tai kokoomusta. Aikuisena he ovat demareita.

Eniten olen huolissani niistä aikuisista duunareista jotka äänestää kokoomusta tai keskustaa. He ovat jotenkin hairahtuneita, eivät osaa äänestää omaa puoluettaan, eivät ymmärrä omaa parastaan.

Olen myös huolestunut demaripuolueen tilasta, he kun eivät ole oikein osanneet hoitaa leiviskäänsä, vaan ovat antaneet kokoomuksen ja keskustapuolueen viedä hyvin suuren osan omista äänestäjistään. Se tarkoittaa sitä ettei demareita nykyiseltään johdeta pätevästi, niinkuin puoluetta pitäisi johtaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onpas typeriä ja vihamielisiä kliseitä nuorista. Mikä tahansa satu näköjään kelpaa, kun pitää selittää pois demaridegeneraatio yhä geriatrisemmaksi puolueeksi. Kyllä se on niin, että yhä varmemmin myös iän karttuessa pysytään vihreiden äänestäjänä. Se on yksi merkki poliittisen liikkeen vakiintumisesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kyllä se on niin"

Ei se nyt niin varmaa ole. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pitäkää pienempää ääntä, ettei SDP vaan herää.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tosi on, että ikäihmiset (yli 4-kymppiset) hallitsevat ja tulevat hallitsemaan alle ja yli nelikymppisten äänillä. On sitten kyse mistä tahansa äänestyksestä.
Demareilla ei ole syytä huoleen, sillä ikäluokassa 16-40 ollaan kiinnostuneita enempi lätkästä ja erilaisista festareista kuin ääniuurnille menemisestä. Yhteisten asioiden hoitaminen ei kiinnosta kuin minimaalisen pientä joukkoa, siksi se puoli on jätetty ja jätetään vanhempien huoleksi ja murheeksi.

Toimituksen poiminnat